Search found 4 matches

by derdiek
Mon Sep 14, 2020 2:58 pm
Forum: A30 PRO
Topic: Extruder stops working begin of print
Replies: 7
Views: 12586

Re: Extruder stops working begin of print

The driver module for E0 seems to be broken. If I put it to X or Y the motors move like crazy.
by derdiek
Mon Sep 14, 2020 2:09 pm
Forum: A30 PRO
Topic: Extruder stops working begin of print
Replies: 7
Views: 12586

Re: Extruder stops working begin of print

I opened the chassis and checked the VRef of the Stepper Drivers.
The extruder had 1.38V, which is far too high. I changed it to 1.00V.

Unfortunately this wasnt the solution, the problem still exists.

I really like the printer design, but I think I have to return it. I cannot print.
by derdiek
Sat Sep 12, 2020 1:37 pm
Forum: A30 PRO
Topic: Extruder stops working begin of print
Replies: 7
Views: 12586

Re: Extruder stops working begin of print

I did some more investigation. If I extrude from the filament menu, it works fine in both directions and it sounds normal. So I can exclude a driver/motor/extrusion/cabling problem I think. Temperature is shown at 210°, so this is no reason to stop the extruder. And as even the factory gcode file is...
by derdiek
Fri Sep 11, 2020 9:24 pm
Forum: A30 PRO
Topic: Extruder stops working begin of print
Replies: 7
Views: 12586

Extruder stops working begin of print

Hi. I just got a new A30 Pro, did the bed levelling and tried printing from SD-Card. It starts the print, draws the skirt, then makes a strange noise and stops extruding. I attached photos of the menu settings and a video. What can I do to fix that problem? https://www.youtube.com/watch?v=8t5xq2Fafj...